Jeg vil finne ut mer

Ressursliste for foreldre

Hva sier andre om dette temaet?

  • De 5 grunnleggende ferdighetene (video)
  • Digitale ferdigheter (video)
  • Digitale dømmekraft (video)
  • Foreldrerådet – Barn og teknologi (Podcast)

Hva skal jeg og barnet mitt kunne?

IKT-plan er en tjeneste fra Senter for IKT i utdanningen for arbeid med digitale ferdigheter og digital kompetanse i barnehage, grunnskole og videregående skole. IKT-plan bygger på gjeldende rammeverk – Kunnskapsløftet og Rammeplan for barnehager.

Finn ut mer på iktplan.no

 

Hva med ungdommen i Vestfold fylke?

Lurer du på hva ungdom som begynner på videregående skole i Vestfold kan forvente seg?

Finn ut mer om dette og mye mer på opplæringsløpet.no

Personvern og digital dømmekraft

Dubestemmer.no er en nettressurs om personvern, nettvett og digital dømmekraft. Her finner du blant annet filmer, fagtekster og diskusjonsoppgaver.

Finn ut mer på dubestemmer.no 

 

Barnevakten.no er en organisasjon som gir råd om barn og medier. Nettsiden oppdateres flere ganger i uken med nyheter, anmeldelser, nyttige tips og råd samt forslag til samtalepunkter for både foreldre og barn.

Finn ut mer på barnevakten.no

 

Slettmeg.no er en råd– og veiledningstjeneste for deg som føler deg krenket på nett.

Finn ut mer på slettmeg.no

 

Ressurser knyttet til læringsorientert skjermtid

Campus inkrement (Mattematikk)
Campus er en undervisningsplattform spesielt tilpasset omvendt undervisning – «flipped classroom». Campus kan brukes som gratis nettressurs eller som en del av klasseromsundervisningen.

Finn ut mer på campus.inkrement.no

 

Duolingo (Språk)

En ressurs for å lære språk.

Finn ut mer på duolingo.com

 

Personlig økonomi

Lærepenger er et gratis digitalt undervisningsopplegg som gir barn en grunnleggende forståelse for penger, inntekt og forbruk, egne økonomiske rettigheter og gode sparevaner. Utviklet av DNB og støttes av Røde Kors.

Finn ut mer på larepenger.no

 

Du finner også læringsressurser fra førskole til videregående på Sandefjordskolen.no og iktipraksis.no

 

Andre ressurser

Microsoft OneNote er et program fra Microsoft for å skrive notater.
Her kan du ta et gratiskurs

Finn ut mer på onenote.com

 

Skype gjør at du kan ringe, se, utveksle meldinger og dele med andre – hvor enn de måtte befinne seg.
Hold kontakten enten du er hjemme, på jobben eller på farten – Skype er tilgjengelig på datamaskinen, mobilen, nettbrettet, TV-en eller via fasttelefonen din.

Finn ut mer på skype.com

 

Momio er en flott app til å lære barn nettvett og digital dømmekraft på en spennende måte. Men også en app man skal være ekstra oppmerksom. Momio gir brukerne mulighet til å legge inn opplysninger om hvilken skole og klassetrinn de går på, slik at det lett kan søkes opp hvem andre på skolen som også er på Momio. Man kan også søke opp brukere som i andre sosiale medier. Noen dikter opp brukernavn, mens andre bruker kanskje deler av sitt ekte navn på figuren sin. Personlige opplysninger skal være skjult for andre, men det er altså ikke noe stort problem å finne ut hvilken skole barna går på, og veldig mange deler også bilder av seg selv på veggen knyttet til sitt brukernavn.

Les mer om hva Barnavakten.no skriver om appen her

 

Geocaching er en internasjonal aktivitet. Det kan sammenlignes med orientering, men man finner frem ved hjelp av GPS i stedet for kart og kompass. Man leter etter poster, kalt «cacher». Det uttales en kæsj på norsk. Cachene er plassert ut over store deler av verden og informasjon om alle cachene ligger på nettstedet geocaching.com.

 

Pokémon Go (skrives ofte Pokémon GO) er et mobilspill der en skal fange virtuelle monstre (pokémon) med en smarttelefon i den virkelige verden. Spillet er stedbasert, det vil si avhengig av mobilens geografiske plassering, og bruker utvidet virkelighet som blander informasjon fra den fysiske verden med ulike virtuelle effekter.

Finn ut mer på pokemongo.com

 

Tilbake

 

Hvordan kan jeg engasjere meg i mitt barns mediehverdag?